👉 Garance bezpečného odeslání a reklamací bez debat 👈

6 kroků, jak balit pokojovky

Přemýšlíte, jak zabalit rostlinu, tak aby byla doručena v pořádku?

Nezasílejte rostliny přemokřené, ale ani vysušené. Pokud víte, že budete rostliny posílat až za několik dní, rozvrhněte si dopředu, kdy je zalijete.

Zjistěte si, do jakých rozměrů a kilogramů dopravce balík zašle. Pozorně si přečtěte i informaci o nadrozměrných zásilkách.

Pokud balík obsahuje rostliny, žádný z dopravců vám nezaplatí při poškození za obsah. Při ztrátě balíku vám dopravce vrátí peníze za poštovné a za základní pojištění zásilky. 

Co budete potřebovat?
Vlnitý kartón, (místo kartónu můžete zvolit i tvrdší papír), izolepu, izolepu s nápisem KŘEHKÉ (nemusí být), stahovací folii (může být i potravinová folie).

Postup:

  1. Obalení květináče folii

Květináč pečlivě obalíme ve stahovací folii. Předcházíme tím zbytečně rozsypané hlíně. Obalený květináč ještě zpevníme izolepou. U některých rostlin to jde hůře, proto s trochou rozsypané hlíny počítejte.

  1. Zpevnění rostliny kartonem

Nařízneme si vlnitý karton dle výšky rostliny, šířka kartónu by měla být taková, aby karton obtočil celou rostlinu a vznikl tubus.

  1. Zarolovat a přilepit 

Zarolujeme do tubusu, spodek květináče přilepíme ke kartonu, aby se květináč nehnul a karton ještě obtočíme izolepou. Rostlina je tak pevně zafixovaná v tubusu.

  1. Vložení tubusu do krabice

Tubus vložíme do krabice tak, aby byl v krabici nejezdil a byl dobře zajištěný. Krabici volíme vždy takovou, aby byl tubus s rostlinkou napevno. Krabice se snažíme recyklovat, a proto se nelejkejte pokud vám od nás dorazí krabice s logem jiného eshopu. Sháníme různé krabice po známých, aby je zbytečně nevyhazovali. Pokud máte doma přebytek papírových krabic, budeme vděčni za každou vaši nevyužitou krabici.

  1. Pozor, křehké

Předposledním krokem, než bude zásilka u vás, je zalepit krabici. Nejdříve zalepíme krabici průhlednou izolepou a pak ještě krabici objedeme izolepou s nápisem křehké. Je to prevence toho, aby kurýři věděli, že je obsah křehký a zacházeli s balíčkem opatrněji. Ale pozor, nespoléhejte se 100% na to, že jsou všichni kurýři opatrní. 

  1. Předání přepravci

Balíky předáváme přepravci vždy v pondělí nebo úterý, abychom měli jistotu, že vám dorazí do pátku. Občas se, ale i dopravcům stává, že balík zatoulají. My do balíku dáváme ještě vizitku s naším telefonním číslem a emailem v případě nějakého problému a na druhé straně vizitky je 10% sleva na další nákup.

Pokud vám od nás přišla zásilka i přes naše snahy poškozená, jsme připraveni okamžitě zaslat nové nebo se domluvit na jiné kompenzaci. 

V zimě navíc rostlinu balíme do dalších vrstev mirelonu a bublinkové folie, které díky svým izolačním schopnostem udrží rostlinku zimou nepoškozenou.

Pokojovky všem! 💚

Vyberte si tu svou.

Co hledáte?

Košík